Tero Ahtola Joka päivä oppii jotain uutta

Känni on ainoa hetki kun ei ole krapulaa :)

Miten kauan krapula kestää? Tuntuu siltä, että se kestää vähän reilun viikon. Sen huomaa siitä, että jos sattuu olemaan muutamana viikonloppuna peräkkäin juhlintaa ja sitten kun on yksi vkl jääny väliin, niin puolen viikon paikkeilla alkaa olo normalisoitumaan.

Eli jos vetää joka viikko sen "perjantaipullon" niin on käytännössä aina krapulassa, paitsi tietty sillon kun sitä alkoo lipittää.

Eilen oli joulupäivä ja joo. Tulihan sitä käytyä kylillä tuttuja morjenstaan ja aamulla olo sen mukainen. Ehkä muutaman viskilasin olis voinu jättää juomati..

Mulla ei yleensä tule krapulaa. Siis sellaista, että on paha olo ja päätä särkee. Nyt tuli. Mukulana muistan, kun sitä ryyppäämistä opeteltiin, että sillon pyöri huone krapulassa ja se pysähty kun makas sängyssä mahallaan ja laittoi kämmenen lattiaan :)

Nyt vanhemmiten ei enää huone ole pyörinyt ja yleensä on riittänyt kun on saanut nukkua krapulan pois.

On vaan se perus väsyny olo, eikä jaksa oikein mittää tehä. Jottai rasvaruokaa tekee mieli kokoajan ja sit kun sitä saa, niin se on yks purasu kerrallaan tunnin välein.  Siinä välissä koittaa juoda vesitornin tyhjäks ja varmistaa minuutin välein, että kai se puhelin on äänettömällä, ettei vaan tarvii puhua kenenkään kanssa.

Tilille ei uskalla kattoo ennen kun joskus torstaina aikasintaan, saati muistella mitä on tehny,  jos onkin tehny tai sanonu jotain mitä ei selvinpäin tekis. Kuullostaako tutulta?

Martti Syrjä laulaa katajaisesta kansasta. Mikä on katajainen? Onko se krapulan synonyymi?

Mutta onneksi krapulaan on keksitty lääke, joka vie krapulan 100% pois. Ja sitä saa ihan ruokakaupoista. Sen nimi on Muumilimppari. Kun perjantaina menee sinne isoon ruokakauppaan, mihin meidän alkot on sijoitettu isoine lasiseinineen pääkäytävän varrelle, niin käveleekin vain ohi siittä alkosta ja ottaa perjantaipulloksi Muumilimpparin. Ei varmasti tule krapulaa.

Tuli mieleen noiden alkojen sijoittelusta vielä, että ei oikein mene jakeluun, että mitä se kaikki voohotus on väkevien saamisesta ruokakauppoihin, kun siellähän ne viinat on kylän parhaimmilla paikoilla myynnin maksimoinnin vuoksi. Mutta vaikka politiikka on lempiharrastuksiani, niin jätettäköön se nyt tästä tarinasta pois ja keskitytään pelkkään asiaan, eli ryyppäämiseen :D

Mun olis tarkoitus mennä keväällä etelään pelaamaan beachvolleytä ja ajattelin, et vois laittaa ittensä rantakuntoon. Miehille muistaakseni on ehdotettu, että pituus miinus sata kg olis aika hyvä ja kyl muistasin, et se ihan ok tuntukin sillon 10v sitten kun oli 85 kilonen. Nyt on 100kg mittarissa. Eli vaihtoehtoina on joko saada lisää pituutta 15cm  tai  pudottaa painoo 15kg tai olla luuseri...

Toi eka kuullostaa vaikealta, joten noiden kahden vikan väliltä, sit tarttis valkata. Vika olis helpoin.

Toi keskimmäinen kuitenkin tarvinnee valkata.

Ajattelin aloittaa tuon tavoitteen vuodenvaihteessa. Aikaa jää 16vk.  Siin on vaan se, että yleensä on ollu tapana uuttavuotta juhliessa ottaa vähän kuoharia. Tai no perseet olalle, jos totta puhutaan :)

Eli jos juhlii perinteiseen malliin uuttavuotta, niin Ekat 1,5vk menee krapulassa, eli heti eka päivä paskaruokaa syödessä ja ekalla viikolla ihan turha mitään reenata yrittää, ku ei siittä mittää tuu.

Eli ainoa vaihtoehto taitaa olla Muumikuuri. 

2011 arabikevät muutti maailmaa. Olisko 2017 Muumikevät?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa